Garam alternatif yang baik dan melazatkan makanan dan menjadikan makanan lambat basi.
100% kristal garam dari Himalaya yang tidak melalui proses pelunturan. Berfungsi untuk :
- Menambah perasa dan keenakan dalam masakan
- Melambatkan proses degradasi (kerosakan) supaya makanan tidak cepat basi
- Menambah mineral dalam makanan anda
- Menstabilkan tekanan darah
Kebaikan Garam Kristal Himalaya :
1. Dapat meningkatkan kadar metabolisme tubuh dan dapat menyelesaikan gumpalan lemak dan kolesterol
2. Melancarkan aliran hempedu yang membantu untuk mengawal berat badan
3. Membuang toksin dan asid uric yang berguna untuk mengatasi Asam Urat dan Sakit Tumit
4. Mengandung unsur pembersihan, menghilangkan lendir dan boleh menyerap serta mencegah bau busuk dan mengatasi keracunan dalam perut
5. Mampu menyerap gas-gas dalam perut dan usus
6. Merangsang kelenjar tiroid guna membentuk tulang yang kuat
7. Melancarkan sistem saraf dan aliran neuro transmitter yang dapat membawa isyarat kepada otak
8. Sifat penyerapan Garam Gunung ini adalah faktor penting dalam rawatan kanser
9. Menambah kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser
✔ 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
Chef-chef terkenal turut menggunakan garam masakan ini. Terbaik untuk kesihatan.
0 comments:
Post a Comment